هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلالتسجيل دخول



احنا يا جماعه شغالين حاليا على صفحتنا على الفيس بوك ياريت تتابعوا أنشطتنا عليها من حملات نظافة
 وحملات توعية ومحاضرات و اعمال تطوعية تانية كتير

وسوف يتم عمل موقع خاص بفريق عيشها صح قريبا ان شاء الله

البيج الرسمية للفريق :
https://www.facebook.com/3sa7.official


البيج الرسمية لاحدث كورسات الفريق :

https://www.facebook.com/3sa7.Courses


فريق عيشـــها صـــح

Find Us oN

&&



اضغط هنا أخى الكريم وساهم معنا فى نشر منتديات عيشها صح على الفيس بوك
  
Free counter and web stats

 

 الكشري المصري علي أصوله

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شركسى
.
.
شركسى


. : الكشري المصري علي أصوله Untitl22

ذكر
رقم العضوية : 337
الإنتساب : 13/09/2009
المشاركات : 9
التقييم : 5

الكشري المصري علي أصوله Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري علي أصوله   الكشري المصري علي أصوله Emptyالأحد 13 سبتمبر - 22:30

بسم الله نبدأ

الكشري المصري علي أصوله

الكشري المصري علي أصوله 200902141225hz8
المقادير

للصلصة

5 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
3 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل اسود حسب الزوق
1 ملعقة صغيرة مملوءة كمون مطحون
عصير ليمونة متوسطه

للكشري

1 كوب أرز مصري مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة
1/2 كوب عدس بني (بجبه) مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة لا تقل عن 2 ساعتين
1 كوب مكرونة مسلوقة بالماء و الملح
1/2 كوب حمص كبير مسلوق بالماء و الملح
2 بصلة متوسطة مقطعة حسب الرغبة( كبير أو صغير)
6 ملاعق زيت
3 ملاعق شعيرية محمرة في القليل من الزيت
ملح حسب الزوق
1/2 2 كوب ماء

الطريقة

أولا الصلصة

نضع
الزيت في القدر علي النار ثم نضع الثوم ثم الطماطم المعصورة و الملح و
الفلفل الاسود و الكمون و نقلب و تترك علي النار حتي تتكثف ثم نضع عصير
الليمون و نقفل النار و تترك لحين التقديم
و دي شكل الصلصة
الكشري المصري علي أصوله 200902141220pm5

نسلق المكرونة و الحمص و تترك جانبا
الكشري المصري علي أصوله 200902141219mw7

نضع الزيت في القدر علي النار ثم البصل
الكشري المصري علي أصوله 200902141216el1

و نقلب باستمرار حتي يصبح لونه بني
ناخد 1/2 كمية البصل المحمر و نصفيه من الزيت و نفرده في طبق حتي يجف و يصبح مقرمش لتزيين الكشري
الكشري المصري علي أصوله 200902141217df0


ثم
نصفي العدس من ماء النقع و نضعه علي البصل المتبقي و نضع 1/2 2 كوب ماء و
الملح و يترك علي النار حتي ينضج ( 10 - 15 دقيقة تقريبا)
الكشري المصري علي أصوله 200902141218bh7

بعد تمام نضج العدس نضع الأرز بعد تصفيته من ماء النقع طبعا و نضع أيضا الشعيرية المحمرة
الكشري المصري علي أصوله 200902141221wt8

و تقلب و نعدل الملح و تترك ليغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج ( لمدة 10 دقائق تقريبا )
و دي الصورة بعد النضج
الكشري المصري علي أصوله 200902141222gl9

بكده انتهينا من كل المكونات نبدأ في وضعها في طبق التقديم
نضع الارز بالعدس ثم نضع فوقه المكرونة ثم الحمص ثم يزين بالبصل المحمر
الكشري المصري علي أصوله 200902141227aj3
و يقدم مع الصلصة المعدة سابقا

منقول للفائدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
King of Hak
.
.
King of Hak


. : الكشري المصري علي أصوله Untitl22

ذكر
رقم العضوية : 5
الإنتساب : 04/02/2009
المشاركات : 2597
التقييم : 23

الكشري المصري علي أصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري علي أصوله   الكشري المصري علي أصوله Emptyالإثنين 14 سبتمبر - 11:17

مفيش احسن من الزعيم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/group.php?gid=45285109044
sweet angel
مشرف ســابق
sweet angel


. : الكشري المصري علي أصوله Untitl22

انثى
رقم العضوية : 205
الإنتساب : 03/07/2009
المشاركات : 2139
التقييم : 9

الكشري المصري علي أصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري علي أصوله   الكشري المصري علي أصوله Emptyالإثنين 14 سبتمبر - 11:36

اممم لزيز شكرا كتير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
™!KeMoOo!™
لا إله إلا الله

لا إله إلا الله
™!KeMoOo!™


. : الكشري المصري علي أصوله Untitl22

ذكر
رقم العضوية : 1
الإنتساب : 02/02/2009
المشاركات : 4763
التقييم : 17

الكشري المصري علي أصوله Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري علي أصوله   الكشري المصري علي أصوله Emptyالإثنين 14 سبتمبر - 17:13

لا ياعم الخديوى جامد برضه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://3eshhasa7.yoo7.com
 
الكشري المصري علي أصوله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كباب وكفته الحاتي من المطبخ المصري
» المصري يتعادل مع حرس الحدود في مباراة مؤجلة بالدوري المصري
» سياسه وتاريخ البرلمان المصري
» مراحل تطور الجنيه المصري
» جمهور فالنسيا يرحب بزيدان المصري

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: القســــــــــــم الترفيهى :: البيت النموذجى :: المطبخ والمأكولات-
انتقل الى: